keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Naiskehon aapinen

Yläasteelta lähtien olen oppinut että raskaaksi tuleminen on monimutkainen biologinen prosessi, jolta minun tulee suojautua huolella jokaisessa seksuaalisessa kanssakäymisessä, ellen ole valmis kantamaan sen seurauksia. Modernin opiskelijanaisen elämässä halusin ehdottomasti minimoida nämä mahdolliset seuraukset. Lukion terveydenhoitajan ohjeistuksesta käytin ehkäisypillereitä tai -rengasta lähestulkoon yhtämittaisesti melkein kymmenen vuoden ajan. Hormonien pumppaaminen omaan kehoon ja sen tuomat lievät sivuvaikutukset alkoivat kuitenkin askarruttaa vuosi vuodelta yhä enemmän, varsinkin kun olin jo löytänyt oman elämänkumppanini.

Ennen kuin vein ehkäisyrengasreseptini uusittavaksi viime vuoden joulukuussa, kävimme pitkän väittelyn poikaystäväni kanssa. Häntä huoletti hormonaalisen ehkäisyn pitkäkestoiset, mahdollisesti tieteelle vielä tuntemattomat vaikutukset. Minä puolestani olin jo kyllästynyt kondomeihin ja pidin tätä ainoana varteenotettavana ehkäisyvaihtoehtona.

Kun etsin netistä taustatietoa omien väitteideni pohjaksi, löysin englanninkielistä materiaalia luonnollisesta ehkäisystä. Vaikka aluksi lokeroin menetelmän epätieteelliseksi ja epäluotettavaksi humpuukiksi, saivat löytämäni tieteelliset materiaalit minut mietteliääksi. Kokeilunhaluisena päätin antaa elämästäni muutaman kuukauden selvittääkseni, mistä on kyse.Vuoden 2011 tammikuussa alkanut kokeiluni sopeutui omaan elämänrytmiini niin hyvin ja toi niin merkittäviä etuja, että en ole koskenut hormonaaliseen ehkäisyyn sen koommin.

Menetelmästä on hyvin vähän tietoa suomen kielellä, saati sitten vertaistukea - suurin osa kehon hedelmällisyyteen perehtyvistä on raskautta yrittäviä, joista monilla on merkittäviä haasteita raskaaksi tulemisessa. Siksi tämä blogi on perustettu kokoamaan löytämääni perustietoa sekä levittämään kokemuksiani tästä erinomaisesta, mutta hieman opettelua vaativasta ehkäisymenetelmästä laajemmin Suomessa. Blogiin kokoamiani tietoja voi tietysti käyttää myös "väärinpäin" raskaaksi tulemisen edistämiseksi!

Tervetuloa mukaan - kaikki kommentit ja kysymykset ovat erittäin tervetulleita!

Terveisin,
Pimu, 27v helsinkiläisnainen

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta.. mutta mitä ne merkittävät edut sitten olivat? Oon tässä itse miettinyt pillereiden jättämistä, joten kuulen mielelläni kokemuksia. -Assi

    VastaaPoista
  2. Hei, minulla pillerit vaikuttivat jonkin verran mielialaan, joten oli ihanaa päästä niistä eroon. Lisäksi menetelmän käyttö on antanut ihanan tunteen oman kehon ymmärtämisestä. Oli myös mukavaa huomata, että kehoni toimii normaalisti. Lisäksi tiedän monia jotka ovat tulleet hormonaalisesta ehkäisystä huolimatta raskaaksi. Tavallaan tällä menetelmällä saan itse paremman kontrollin tilanteeseen. Kirjoittelen lisää kokemuksia myöhemmissä blogipostauksissa!

    VastaaPoista